Επίσκεψη Στήν Πρεσβεία Της Αρμενίας

Πρεσβεία Αρμενίας Πρεσβεία Αρμενίας

Σήμερα 22 Μαίου 2015 ο Σύλλογος μας επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Αρμενίας ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς το Αρμενικό κράτος που αναγνώρισε επίσημα την γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής χωρίς διαχωρισμούς,

Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντιουπολιτών βρέθηκε στην Αρμενική Πρεσβεία στο Χαλάνδρι και στήν δίωρη συνάντηση που είχαμε με τον Πρέσβη Της Αρμενίας τον Κύριο Gagik Ghalatchian συζητήσαμε για τον Μικρασιατικο Ελληνισμο στο Χαλάνδρι,για τις γενοκτονιες που μας ενώνουν και τον καλέσαμε και από κοντά στο Μικρασιατικο Ανταμωμα μας στις 13 Ιουνίου 2015.

Το δώρο μας είχε συμβολικό χαρακτήρα. Ένα παραδοσιακό τραγούδι λέει : "Στην Σμύρνη μες την Αρμενιά, έχω κι εγώ κι ορίζω, ένα κλωνι βασιλικό, νερό να το ποτιζω ". Τι πιο συμβολικό και απλό θα μπορούσε να δώσει ένας Μικρασιατης Έλληνας σε ένα Μικρασιατη Αρμενη,από μια μεγάλη γλάστρα βασιλικό.

Στο Ανταμωμα το οποίο ειναι Αφιερωμένο στα 100 χρόνια απο την Γενοκτόνια των Αρμενίων,θα είναι μαζί μας Ο Πρέσβης Της Αρμενίας και η Αρμενική κοινότητα.

 

επιστροφή στην κορυφή